Orbenin Lactation® tijdelijk vervangen door Ubropen®

Gezondheid

Sinds juli zijn de injectoren van Orbenin Lactation helaas tijdelijk niet leverbaar. Het is belangrijk om koeien met klinische mastitis of een hoog celgetal goed te blijven behandelen met eerstekeus injectoren. Daarom zijn wij tijdelijk overgeschakeld op een goede vervanger Ubropen®.

1e keus injectoren
Het is belangrijk om eerstekeus injectoren te gebruiken op je bedrijf. Als je direct een tweedekeus injector gebruikt, kan de NVWA hierover vallen en hierop sanctioneren. Bij het gebruik van tweedekeus injector is een onderbouwing met bacteriologisch onderzoek een vereiste. Voorbeelden van tweedekeus injectoren zijn Avuloxil®, Ubrolexin® en Albiotic®.

Orbenin Lactation®
Normaal gesproken is Orbenin Lactation® onze eerstekeus injector. Het is werkzaam tegen grampositieve bacteriën (Streptococcen en Staphylococcen). Het grote voordeel van Orbenin Lactation® is dat de koe langer antibioticaspiegels in de uier heeft en hierdoor betere genezingsresultaten boekt. Deze injector kan je gebruiken bij dieren met klinische mastitis en bij een hoog celgetal. Eerstekeus injectoren werken bij een hoog celgetal ook vaker beter dan een tweedekeus injector.

Ubropen®
Nu Orbenin Lactation® niet leverbaar is, zijn wij tijdelijk overgeschakeld op Ubropen®. Het voordeel van Ubropen® is dat er dagelijks een injector moet worden toegediend gedurende 3 tot 5 dagen. Hierdoor is er een kortere wachttijd voor de melk ten opzicht van Orbenin Lactation®. Ubropen kan dus ook gebruikt worden bij dieren met klinische mastitis en bij een hoog celgetal.

Informatie Ubropen®

Verpakking 20 injectoren
Dosering 1 injector per kwartier

Eenmaal daags na het melken gedurende 3-5 dagen

Wachttijd Melk: 6 dagen Vlees: 3 dagen
Registratienummer RegNL: 114527 UDD

Wil je meer weten over een juiste inzet van Ubropen® of heb je vragen over je bedrijfsspecifieke situatie? Neem dan contact op met je dierenarts.

 

Geplaatst door:

Deel bericht:

Rundveedierenartsen Wolvega

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons