Addimag vervangt Glucamag

Gezondheid,Uncategorized

Glucamag verdwijnt binnenkort, daarvoor in de plaats komt Addimag. Deze (betere) vervanger is beschikbaar in twee verschillende concentraties en het bevat naast calcium en magnesium ook glucose. Je mag Addimag inzetten bij kopziekte en melkziekte.

Addimag is de vervanger van Glucamag 

Glucamag zit niet langer in het assortiment. Als eerstekeus alternatief bieden we voortaan Addimag aan. Addimag is beschikbaar in twee verschillende concentraties: een variant met dezelfde concentratie als Glucamag en een sterkere variant die 1,5 keer zoveel werkzame stoffen bevat. De sterkere variant is speciaal voor zwaardere koeien of koeien die extreme tekorten hebben. 

Glucose voor extra energie  

Naast calcium en magnesium bevat Addimag ook glucose. Glucose zorgt voor extra energie bij koeien. In vergelijking met andere calcium-magnesium infusen bevat Addimag minder calcium, meer magnesium en meer glucose.  

Addimag inzetten 

Je kunt Addimag inzetten bij koeien met kopziekte (magnesiumtekort) en koeien met melkziekte (calciumtekort). Bij het gebruik van een infuus is het noodzakelijk om via de bek van de koe ook calcium toe te dienen. Zo voorkom je een opnamedip van calcium in de darmen dat wordt veroorzaakt door een hoger calciumgehalte in het bloed door het infuus. 

Neem voor meer informatie contact op met je dierenarts. 

Geplaatst door:

Deel bericht:

Rundveedierenartsen Wolvega

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons