Onze expertise

Wij helpen u graag

Samen doelen realiseren

Als dynamisch team combineren we kennis en praktijkervaring op het gebied van melkveegezondheid en -vruchtbaarheid met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
Daarmee bieden we relevante, praktische ondersteuning in diermanagement/
koppelmanagement aan melkveehouders en partners in de zuivelketen om te komen
tot gezonde melkveebedrijven.

Om koeien gezond te houden combineren Rundveedierenartsen Wolvega verschillende expertises.

Uiergezondheid

Gezonde uiers vormen de basis voor gezonde koeien, goede melkproductie en gezonde bedrijven. De aanpak van klinische en subklinische mastitis is maatwerk.

Vruchtbaarheid

Koeien op tijd drachtig krijgen is en blijft belangrijk voor een rendabel melkveebedrijf. Onze dierenartsen werken samen met de melkveehouder aan hetzelfde doel.

Infectieziekten

Infectieziekten bij melkvee tasten de weerstand aan, ten koste van dierwelzijn, levensduur en rendement. De aanpak is maatwerk per bedrijf.

Klauwgezondheid

zijn essentieel voor een lange levensduur. Met Rundveedierenartsen Wolvega houdt u melkkoeien, individueel en op koppelniveau, langer op de been.

Jongveeopfok

Een goede jongveeopfok is de basis voor een gezonde, productieve en vruchtbare melkveestapel. Rundveedierenartsen Wolvega helpen de puntjes op de i te zetten.

Rundveevoeding en transitiemanagement

Een optimale transitie is bepalend voor een goede start van de nieuwe lactatie. Optimaliseren van voeding, huisvesting en diermanagement is maatwerk.

Schapen & geiten

Gezondheidszorg voor schapen en geiten richt zich op het voorkomen van ziekte. Onze dierenartsen staan voor professionele en hobbymatige dierhouders klaar.

Beoordelingen

Onze klanten aan het woord

Elke dag zetten wij dat stapje extra om verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Wij zijn pas tevreden als onze veehouders dat ook zijn. En wie kunnen daar beter over vertellen dan zijzelf?

Hele fijne kliniek betaalbaar en betrouwbaar met fijne werknemers

    Jacoba Schieving

    Rundveedierenartsen Wolvega is een kliniek die veel samenwerkt met andere bedrijven die ook op mijn bedrijf komen. Waardoor ik snel en adequaat kan schakelen met als resultaat gezonde koeien.

      Romke Hettinga