Bovien Corona virus

Gezondheid

Het Bovien Corona Virus (BCV) is een wereldwijd veelvoorkomend rundveevirus dat veel economische schade kan veroorzaken. Niet alleen heeft BCV een belangrijke rol in het veroorzaken van kalverdiarree, het opent ook letterlijk de deur voor bacteriën die een rol spelen bij luchtwegaandoeningen. Het Corona virus kan een aanzienlijke rol spelen bij kalverdiarree, winterdiarree en pinkengriep.

Doordat BCV de natuurlijke verdedigingsmechanismen ter hoogte van de luchtwegen aantast kunnen bacteriën gemakkelijk diep doordringen in de longen. Een zeer beruchte bacterie is Mannheimia haemolytica. Deze bacterie kan ook bij volwassen koeien een schadelijk effect hebben op de longen. Wil je weten of het Corona virus een rol speelt op je bedrijf dan kun je dit middels een longspoeling vaststellen.

Er is nu een vaccin beschikbaar tegen BCV. Dit vaccin, Bovilis Nasalgen-C, zorgt voor vermindering van klinische verschijnselen van aandoeningen van de bovenste luchtwegen en virusuitscheiding door infectie met BCV. Vaccineren kan vanaf de dag van geboorte en de werking start vanaf 5 dagen na toediening. De werkingsduur is 12 weken.

Interesse? Vraag ernaar bij het volgende bezoek van jou dierenarts!

Geplaatst door:

Deel bericht:

Rundveedierenartsen Wolvega

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons