Jongveecoach studiegroep weer vol enthousiasme bijeen

Algemeen,Gezondheid

Half november was er weer een studiemiddag van de jongveecoach studiegroep. Dit keer vond het plaats op het bedrijf van Maatschap Holtland-Raggers. De studiegroep bestaat uit een mooie groep van gedreven veehouders die met name het jongvee onder hun hoede hebben. Na de corona periode heeft de groep vol enthousiasme de draad weer opgepakt. Inmiddels zijn alweer verschillende onderwerpen de revue gepasseerd.

Afgelopen maand is het onderwerp Epigenetica onder de loep genomen. Een onderwerp dat de laatste jaren steeds meer onder de aandacht komt. Heel kort komt het erop neer dat de omstandigheden waarin het embryo of kalf zich ontwikkelt grote impact heeft op de weerstand, productie en grootte op latere leeftijd.

Daarnaast hebben we in het kort de verschillende vaccinatie schema’s bij het jongvee onder de loep genomen voor kalverdiarree, pinkengriep, ringschurft en longworm. Een rondleiding door Erwin Raggers leverde mooie nieuwe inzichten op over huisvesting van kalveren. Verder kon Erwin ons veel vertellen over de toepassing van de kalvertaxi.

De middag werd afgesloten met een rondleiding in de nieuwe kaasmakerij waar de lekkere Dijkgoud kazen worden geproduceerd. Maatschap Holtland-Raggers heeft sinds een jaar de beschikking over een mooie eigen kaasmakerij. Jelleke heeft ons met veel enthousiasme uitgelegd hoe het hele proces van kaas maken in zijn werk gaat. Uiteindelijk een mooi stukje Dijkgoud kaas meegenomen om thuis te nuttigen. Heerlijk!

Wilt u een inkijkje in de Dijkgoud kaasmakerij? Klik dan op deze link. (https://www.youtube.com/watch?v=WnV9sJk8WTE)

Geplaatst door:

Deel bericht:

Rundveedierenartsen Wolvega

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons