Kenocox

Een belangrijk onderdeel in de aanpak van cryptosporidium

Algemeen

De laatste jaren zien we op veel melkveebedrijven problemen met kalverdiarree ten gevolge van cryptosporidium. Belangrijke schakel in de besmetting van de kalveren zijn de hardnekkige oöcysten van de cryptosporidium in de omgeving. Deze besmetting vindt zowel in de afkalfstal als in de eenlingboxen plaats. Om de besmettingscyclus te doorbreken is het belangrijk om de omgeving te reinigen en met kenocox te ontsmetten om de hardnekkige oöcysten onschadelijk te maken.

Besmettingscyclus cryptosporidium doorbreken

Met behulp van KenoCox worden de oöcysten in de omgeving afgebroken en wordt een nieuwe besmetting van de kalveren voorkomen. De goede werkzaamheid van Kenocox is bewezen door verschillende, onafhankelijke onderzoekslaboratoria. Groot voordeel van KenoCox is dat het voor 95% biologisch afbreekbaar is.

Waar en wanneer gebruik je KenoCox?

Het advies is om na elk kalf de eenlingboxen na de normale reiniging te ontsmetten met KenoCox. Bij leegstand van de kalverstal kun je KenoCox ook goed gebruiken voor ontsmetting van de gehele omgeving. Daarnaast is het advies om na iedere kalving het afkalfhok te ontsmetten.
Gebruik voor een goede ontsmetting een 2% KenoCox-oplossing (= 1 op 50 verdunnen) en laat deze minstens 2 uur inwerken. KenoCox is verkrijgbaar in verpakkingen van 1 liter en 10 liter.

Kenocox bestellen kan via uw dierenarts of met een telefoontje naar de praktijk T. 0561 612 282.

Geplaatst door:

Deel bericht:

Rundveedierenartsen Wolvega

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.