Maak van de bedrijfsovername een succes

Algemeen

Sta je op het punt om het stokje over te nemen, maar mis je nog een stukje verdieping? Dan ben je bij Dairy Training Centre in Oenkerk aan het juiste adres. Met de training Middelbaar Kader Melkveehouderij leer je alle aspecten van bedrijfsovername. Denk bijvoorbeeld aan diergezondheid en -welzijn, bedrijfsmanagement en grondbeheer.

Als je een melkveebedrijf overneemt, komt er veel bij kijken. Denk aan aspecten als verantwoordelijkheid en vermogen. Het Dairy Training Centre (DTC) in Oenkerk (de vroegere praktijkschool) weet als geen ander hoe uitdagend een bedrijfsovername kan zijn. Daarom is er een speciale training voor bedrijfsopvolgers.

In de training komen verschillende aspecten van bedrijfsovername aan bod:

  • Diergezondheid en -welzijn
  • Bedrijfsmanagement
  • Melkproductie
  • Grondbeheer
  • Personeelsbeheer

Tijdens de training ga je met je eigen bedrijfsgegevens aan de slag waardoor je gelijk goed inzicht krijgt in het bedrijf. Aan het eind lever je een ondernemingsplan in en ga je hierover ook in gesprek met de bank.

Het traject is gericht op de opvolger, maar ook de bedrijfsoverdragers zijn bij het hele proces betrokken. Ze komen, op vrijwillige basis, een aantal keren mee om mee te denken en deel te nemen. Zij zijn tenslotte degene van wie je het bedrijf over gaat nemen.

Trainingsduur
Het hele traject duurt ongeveer anderhalf jaar. Hierbij gaat het om twee trainingsdagen in de week, met afwisselend een trainingsvrije week. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website. Hier kun je je ook inschrijven voor de voorlichtingsavond op 22 augustus in Wezep of 23 augustus in Oenkerk. Of neem contact op met een van de medewerkers.

Johannes Brolsma – 06-30723484
Han Tellegen – 06-51366216

Geplaatst door:

Deel bericht:

Rundveedierenartsen Wolvega

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons