Phosphor Bovisal® helpt koeien weer in de benen

Gezondheid

Een koe die niet meer in de benen kan komen na het afkalven, willen we allemaal zo snel mogelijk weer in de benen helpen. De oorzaak? Meestal een verlaagd fosfor- en calciumgehalte in het bloed. Een van de behandelingen die je in kan zetten, is het gebruik van Phosphor Bovisal®. Door dit te combineren met een calciuminfuus, krijg je je koeien sneller in de benen.

Calciuminfuus

Een calciuminfuus toedienen, verhoogt snel en op korte termijn het calciumgehalte in het bloed. Enkel een calciuminfuus geven heeft daarentegen een hoog terugvalpercentage als gevolg. Hierdoor bestaat de kans dat de koe nog steeds niet in de benen komt.

Phosphor Bovisal®

Phosphor Bovisal® bevat een vorm van calcium en fosfor die het bloed binnen 1 uur al kan opnemen en binnen 3-6 uur beschikbaar komt. Daarnaast heeft het door de aanwezige bufferstoffen een stabiliserende functie van de pH-waarde in de pens. De koeien vinden het daarbij erg smakelijk.

Toedienen

Phosphor Bovisal® kan je door te drenchen toedienen. Je kunt het ook rustig in de bek van de koe toedienen, de koe kan het dan zelf rustig doorslikken. Na 8-10 uur kun je de koe opnieuw behandelen.

Geplaatst door:

Deel bericht:

Rundveedierenartsen Wolvega

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons